Svi izazovi kuhinje i kupatila u potkrovlju

Krovni prozor za kupatilo

Ako živite u porodičnom domu, verovatno ste skeptični da potkrovlja uređena za život mogu imati sve funkcije. Često je prisutno mišljenje da potkrovlja isključuju prostorije u kojima se namenski javlja povećana vlaga i vodena para. Ali, to ne mora biti tako. Svi izazovi kuhinje i kupatila u potkrovlju zapravo se mogu rešiti sa pravim konstrukcijama, krovnim prozorima i dobrim rasporedom i vaše potkrovlje može dobiti funkcionalno kupatilo i kuhinju.

Optimalna ventilacija prostora i zaštita od vlage

Naravno, prvo što nam je na umu kada razmišljamo o kuhinji ili kupatilu u potkrovlju jeste zabrinutost za pojavu vlage usled čestog korišćenja vode i podizanja vodene pare. Dobra izolacija vam pomaže u sprečavanju pojave buđi na zidovima. Ali pored dobre izolacije mora postojati i dobra ventilacija potkrovlja. U našoj ponudi postoje i krovni prozori posebno osmišljeni i modernizovani kako bi odgovarali uslovima potrebnim za kuhinje i kupatila u potkrovlju? U pitanju je Tondach SmartPro linija pametnih prozora!

Svi SmartPro krovni prozori poseduju automatsku ventilaciju VP40 koja omogućava održavanje zdrave mikro klime i čuvanje energije. VP 40 ulaz obezbeđuje optimalnu količinu vazduha bez obzira na spoljne razlike pritiska ili udare vetra. Takođe, krovni prozori iz SmartPro linije poseduju okvire od punog drveta koji poseduju dodatni beli poliuretanski premaz za zaštitu od vlage.

Raspored kuhinjskih elemenata u potkrovlju

Ako je krovna konstrukcija vašeg doma na dve vode, onda je postavljanje kuhinjskih elemenata jednostavnije – odnosno, najbolje ih je postaviti uz jedan od dva zida koji nisu pod kosinom. Aspirator iznad rerne i grejne ploče je obavezan kako bi upio mirise i vodenu paru koja se stvara pri kuvanju na visokim temperaturama. Osim krovnih prozora, dodatni izvor svetlosti je najbolje koncentrisati iznad kuhinjske radne ploče. U potkrovlju  zato mesto lustera možete postaviti zidne lampe.

Krovni prozor Tondach SmartPro
Krovni prozor Tondach SmartPro

Organizovano kupatilo u potkrovlju iz snova

Slična pravila i raspored treba poštovati i kod uređenja kupatila. Kosine nisu pogodne za postavku tuša, ali središnji, odnosno najviši deo, svakako jeste. Možete se uvek odlučiti i za kadu jer su one bolji izbor za spuštenije tavanice. Takođe, kupatila su često najmanje prostorije doma, a u potkrovlju tu još više dolazi do izražaja usled kosih stropova. Kako biste vizuelno povećali prostor, kupatilo treba da bude u svetlim tonovima i da poseduje veliko ogledalo i krovni prozor.

Osunčano, provetreno i sveže

Moderni krovni prozori su optimalno rešenje koje se koristi u gradnji za osvetljenje i ventilaciju enterijera i uz to pružaju jedinstven pogled. Svi Tondach krovni prozori iz Wienerberger ponude poseduju stakla koja su visoke energetske efikasnosti i imaju protivprovalna svojstva. SmartPro linija, koja je odlična za prostore sa povećanom povremenom vlažnošću, dostupna je u 6 veličina. Kompletnu ponudu pogledajte OVDE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *