Prijatna klima u potkrovlju i tokom leta

Vodič za odabir krovnih prozora

Potkrovlje spremno za tople mesece

Kao bonus kući, funkcionalno potkrovlje vam može pružiti savršen dodatni prostor. U njemu su neizostavni krovni prozori koji čine da svaka soba izgleda sjajno i jedinstveno uz prirodno svetlo. Krovni prozori mogu da održavaju vaš dom svetlim tokom dana, pa čak i da noću pružaju pogled na mesec i zvezde. Pravi tip krovnog prozora može čak pomoći da se smanji odsjaj i refleksija uzrokovana izlaganjem UV zračenju, a istovremeno ograničava količinu toplote proizvedene kada sunčeva svetlost uđe u prostoriju. Iako su prednosti posedovanja krovnih prozora prilično očigledne, jedan od glavnih izazova sa kojima se suočavaju svi koji žive u potkrovlju  jeste povećanje toplote i održavanje prostorija sa krovnim prozorima hladnim tokom leta. Prijatna klima u potkrovlju i tokom leta postaje imperativ življenja ispod krovnih kosina.

Krovni prozori imaju mnoge prednosti i mogu biti odlična opcija za smanjenje troškova energije. Instalacija krovnog prozora dovodi do ulaska prirodne svetlosti u prostoriju – što smanjuje potrebu za dodatnim osvetljenjem. U izuzetno toplim danima, međutim, možete se naći u komplikovanijoj situaciji. Iako je poznato da krovni prozori sa kvalitetnim staklima i izolacijom sami po sebi smanjuju toplotu, temperature mogu i dalje biti previsoke ovih dana.

Na sreću, postoje metode koje se mogu koristiti da se područje ohladi kada imate krovni prozor instaliran na krovu. Razmotrićemo bliže dve najefikasnije strategije za održavanje doma prijatnim kada su topli dani sa nama:

Postavite spoljašne roletne kako biste sprečili pregrevanje potkrovlja

Prostor za odmor u potkrovlju

Unutrašnji zastori smanjuju sunčevu svetlost i omogućavaju duže spavanje leti

Spoljašnje tende za krovne prozore predstavljaju praktično rešenje sa kojim se smanjuje osvetljenje i zagrevanje prostorije od sunca. Kao i ostali elementi Tondach proizvoda, i spoljašnja tenda se lako i brzo postavlja.

Unutrašnji zastori za krovne prozore pružaju zaštitu od sunčeve svetlosti i obezbeđuju hlad i senu. Dolaze u više dimenzija i boja. Sa postavljanjem unutrašnje roletne na vaš prozor obezbeđujete da vaše potkrovlje bude maksimalno funkcionalno u svako doba dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *