Vodič za odabir krovnih prozora

Vodič za odabir krovnih prozora

Vodič za odabir krovnih prozora

Prozori koji mogu da se postavljaju na kosine mogu na jednostavan način da vizualno transformišu prostor. Ali, kako se odlučiti za krovni prozor koji je idelan za vaše potkrovlje? U nastavku teksta Vodič za odabir krovnih prozora vas upoznajemo sa svim karakteristikama Tondach krovnih prozora. Takođe, dajemo vam detaljne opise i savete za lak odabir.

Kako izabrati veličinu i broj krovnih prozora?

Prvo na šta treba da obratite pažnju je svakako veličina krovnog prozora, odnosno broj prozora koji želite da postavite na potkovne kosine. Jedan od načina kako da odredite koja vam je veličina potrebna jeste da izmerite površinu poda. Minimalna količina prirodnog svetla za svaki prostor iznosi od 15% do 20% podne površine. Na osnovu ovog podatka možete proceniti koliko vam je krovnih prozora neophodno i koje su najbolje dimenzije za vaše potkrovlje. Svakako, ako volite svetla i sunčana jutra u vašem stanu – onda uvek možete postaviti više prozora od predviđenog minimuma.

Od namene prostora zavisi i model krovnog prozora

Tondach krovni prozori imaju široku primenu i mogu se ugraditi na različite kosine koje mogu da variraju od 15 do 90 stepeni. Sa ovom raznolikošću postavljanja prozora, različita potkrovlja mogu dobiti svež vazduh i izvor prirodne svetlosti. Osim što treba voditi računa kolika je kosina u pitanju, postoje razlike i u nameni prostora. Ako u potkrovlju planirate uređenje prostorije koja je više izložena vodenoj pari, poput kuhinje i kupatila, onda su za vas idealne linije krovnih prozora koje su dizajnirane tako da budu saveznici u borbi protiv kondenza. Za potkrovni prostor sa ovim namenama preporučujemo Tondach SmartPro liniju pametnih prozora! Svi SmartPro krovni prozori poseduju automatsku ventilaciju VP40 koja omogućava održavanje zdrave mikro klime i čuvanje energije. Takođe, okvir prozora poseduje 3 sloja poliuretanskog laka kao dodatni vid zaštite od vlage.

Dnevna ili spavaća soba u potkrovlju

Kada ste odreditli koje dimenzije, količinu kao i model krovnih prozora želite, vreme je za odabir dodatnih elemenata koji su zlata vredni. Spoljne tende pomažu da se tokom vrelih i sunčanih dana potkrovni prostor ne pregreje. One pružaju zaštitu od prevelike vrućine istovremeno omogućavajući dnevnoj svetlosti da uđe u stan. Tu su i unutrašnji zastori koji su dostupni u svetlijim i tamnijim nijansama. Tamnoplavi zastori su idealni za spavaće sobe u potkrovlju, pogotovu za sve nas koji volimo apsolutni mrak i mir za vreme spavanja.

Kako prepoznati energetski efikasne krovne prozore?

Svi znamo benefite energetski efikasnih prozora – to su svakako bolja zadržavanja toplotne energije, a samim tim prijatniji prostor za život i smanjeni troškovi za grejanje i hlađenje. Bitna osobina koja jasno određuje energetsku efikasnost prozora jeste U-faktor. Što je U-faktor niži, to je izolacija bolja. Ova osobina je zapravo odnos brzine protoka toplotne energije i razlike između spoljne i unutrašnje temperature koje deli prozor. Tondach krovni prozori poseduju prozore sa više slojeva stakla kaji optimalno zadržavaju toplotnu energiju. Takođe, drvo i pvc koji su korišćeni za izradu ovih prozora su napravljeni u tako da sa njima nema rasipanja energije.

Konačni rezultat za vrhunski potkrovni prostor

Najzad, kada ste sve rešili i ugradili krovne prozore, vreme je da uživate u vašem potkrovlju! Sa samo nekoliko poteza, ovaj prostor je oživeo. Bilo da živite u stambenoj jedinici koja je pozicionirana tik ispod krova, ili ste rešili da osvežite i upotrebite vaš tavan – sa ovim malim vodičem za odabir idealnog krovnog prozora, nadamo se da ste bez muke našli pravo rešenje za vas!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *