Krovni prozori – različiti modeli za različite prostorije

Krovni prozori – različiti modeli za različite prostorije

Ko kaže da su prozori samo za zidove? Ako tražite pametan način da dodate više prirodnog svetla u svom domu, rešenje bi moglo biti tačno iznad vaše glave. Poznato je da prozori postavljeni na kose krovove propuštaju više vazduha od vertikalnih što je odlično ako želite da svom potkrovlju dodate dnevno svetlo, svež vazduh i mračni tavan učinite pogodnim za život.

Kada je u pitanju odabir krovnog prozora, onda treba da obratite pažnju i na prostoriju u kojoj se on postavlja. U nastavku teksta vam dajemo ideje, kao i savete za lakši odabir. Svaka prostorija ima svoju glavnu namenu, pa shodno s njom odaberite i model krovnog prozora.

Dnevna soba i krovni prozori koji se uklapaju u željeni stil

Dizajn i završna obrada su obično najvažniji faktori kada je u pitanju izbor savršenih krovnih prozora za središte naših domova. Dnevna soba nije samo mesto gde provodite većinu svog vremena, već i lice koje vaš dom pokazuje spoljnom svetu. Srećom, Tondach krovni prozori dolaze u nekoliko funkcionalnih i stilskih završnih obrada. Volite minimalistički izgled? Monohtomatski ambijent ispod krova može biti oplemenjen krovnim prozorima čiji okviri imaju završnu obradu sa belim ekološkim premazom. Više ste ljubitelj tradicionalnog izgleda i tonova koji se sreću u prirodi? Onda su krovni prozori sa drvenim oknima sa bezbojnim zaštitnim premazom idealni za vas.

Kuhinja u potkrovlju – i pogled i ventilacija!

Uređenje potkrovlja sa sobom nosi nekoliko nedoumica – koja izolacija je najbolja, gde ugraditi krovne prozore, kako organizovati nameštaj i mnoge druge. Ali sa potkrovljem kao nesvakidašnjim prostorom pored početnih nedoumica, na kraju dobijate jedinstven i efektan prostor za život!  Dobra izolacija vam pomaže u sprečavanju pojave buđi na zidovima. Ali pored dobre izolacije mora postojati i dobra ventilacija potkrovlja. U našoj ponudi postoje i krovni prozori posebno osmišljeni i modernizovani kako bi odgovarali uslovima potrebnim za kuhinje i kupatila u potkrovlju. U pitanju je Tondach SmartPro linija pametnih prozora sa automatskom ventilaciju VP40. Ona omogućava održavanje zdrave mikro klime i čuvanje energije. VP 40 ulaz obezbeđuje optimalnu količinu vazduha bez obzira na spoljne razlike pritiska ili udare vetra. Sve karakteristike SmartPro krovnog prozora pogledajte OVDE.

Kupatilo ispod kosina – izazov koji ćete obožavati

Kao što smo pomenuli, kuhinje i kupatila su prostori sa povećanom vlagom. Osim što je u kupatilu povećana koncetracija pare, u većini slučajeva su kupatila i prostorije manje kvadrature. Da u maloj zapremini prostora izbegnemo vlažan vazduh koji se zadržava i dovodi do loše atmosfere u zatvorenom i da izbegnemo stvaranje kondenza, PVC krovni prozori sa optimalnom ventilacijom su praktičan izbor. Automatsko podešavanje ventilacije kao i okviri koji su otporni na kondenz, predstavljaju vrhunsko rešenje za toalete u potkrovlju.

Spavaća soba sa dobrom zvučnom izolacijom

Spavaće sobe moraju da zadovolje njihovu primarnu funkciju, da vam pruže najbolje uslove za spavanje i odmor. Svakako da udoban krevet i mir najviše utiču na to. Jedan od faktora za dobro spavanje jeste i tišina koja nam pomaže da se opustimo i zaspimo. Zato kada birate krovne prozore za spavaću sobu, obratite pažnju i na njegovu akustičnu izolaciju!

Nadamo se da su vam naši saveti pomogli, a u video prikazu ispod – pogledajte naše predloge za uređenje različitih prostorija u potkrovlju!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *