Svež vazduh u potkrovlju

Svež vazduh u potkrovlju sa Tondach krovnim prozorima

Ko kaže da su prozori namenjeni samo za zidove? Krovni prozori razbijaju ovaj mit i pokazuju nam kako da preuredimo tavanski prostor u sunčano mesto za život. Za prirodno provetravanje dovoljno je samo da otvorite prozor i dopustite da se potkrovlje dobro proluftira. Ali, s obzirom da prozore ne držimo 24 časa otvorene, za osvežen potkrovni prostor sa zdravom klimom, potrebna je i dobra ventilacija čitavog porostora. Tondach krovni prozori nude rešenje za svež vazduh u potkrovlju jer u svom širokom asortimanu sadrže modele sa ručnim podešavanjem protoka vazduha, ali i one koje poseduju automatsku ventilaciju.

Kako funkcionišu ova dva tipa ventilacije, objašnjavamo vam u nastavku teksta. Svi benefiti dobro provetrenog potkrovlja, tavana i mansarde dolaze sa ugradnjom kvalitetnih krovnih prozora.

Od samog dizajna koji je težio da pruži najbolje rezultate, pa do sitnih detalja koji pomažu pri održavanju zdrave mikro klime. Način otvaranja, broj dihtunga, izbor materijala koji su korišćeni za okvir kao i energetski delotvorna stakla, svi ovi činioci zajedno čine Tondach krovne prozore dobrim izborom za život tik ispod krova.

Prozori sa zglobom na sredini

Zglob prozora je na sredini, što donosi nekoliko prednosti. Naime, na ovaj način je težina cele konstrukcije krovnog prozora optimalno izbalansirana, a prilikom otvaranja svež vazduh ravnomerno ulazi i omogućava efikasno provetravanje potkrovlja. Takođe, ovo je i odličan mehanizam za čišćenje i održavanje, jer lako možete prići kompletnoj staklenoj površini koja je i sa spoljašnje strane.

Automatsko podešavanje ventilacije

Tondach SmartPro prozori poseduju automatsko podešavanje ventilacije vazduha koje je pozicionirano u gornjem delu okvira. Kada je razlika pritiska 10 Paskala, kapacitet ulaza vazduha ide i do 49 m3/h. U slučaju da pritisak nastavi da raste, ventilacija ostaje stabilna, odnosno, na istom nivou zahvaljujući izdržljivoj gumi (dihtungu) koja smanjuje širinu ulaznog kanala.

Ručno podešavanje ventilacije

Kao i kod automatskog podešavanja, i ručno je pozicionirano u gornjem delu okvira. Kao što smo već rekli, ovaj vid ventilacije se mora podešavati manuelno. U zavisnosti od modela, kapacitet ulaza vazduha se kreće između 20m3/h pa do 31m3/h.

Mogućnost ugradnje na različite nagibe

Tondach krovne prozore moguće je ugraditi na različite kosine, te se mogu instalirati od 15 do 90 stepeni. Činjenica da je pogodan za veliki opseg nagiba čini ga svestranim, odnosno, pristupačnim za kuće i stanove različitog tipa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *