Jesenje spremanja potkrovlja

Jesenje spremanje potkrovlja

Jesenje spremanje potkrovlja pomoći će vam da organizujete prostor u kom provodite najviše vremena ali i da napravite novi raspored u domu! Sada je pravi trenutak sa osvežite sobe u kojima najviše boravite i sprovedete zahtevne poslove u kući pre nego što zima i hladni dani pokucaju na vrata!

Čišćenje, opraštanje od polomljenih stvari i odeće koju više ne nosimo

Uvek je pravi trenutak da sredite prostor u kome živite i na taj način popravite i svoje raspoloženje! Zimi smo zaokupljeni praznicima a hladnije vreme nas vuče ka odmaranju i zimskom snu. Zato sada počnite sa uređenjem koje je prioritetno. Osim generalnog čišćenja, nemojte stare, nefunkcionalne predmete i odeću koju ne koristite samo da presložite. Vreme je da se sa njima pozdravite. Ako vama više ne koriste, a u dobrom su stanju – nađite im novi dom. Sve što je pokvareno, pocepano i polomljeno uklonite iz stana. Na taj način ćete osloboditi prostor – ne za nove, gomilane stvari već za veći osećaj komfora u potkrovlju.

jesenje spremanje potkrovlja

Zamena krovnih prozora, dihtunga i ugradnja dodatnih delova

Kada ste završili sa sređivanjem, vreme je i za veće poduhvate i blage renovacije. Ako su vaši prozori očuvani, dovoljno je samo da im promenite dihtung trake ili ih podrobno očistite. Na taj način ćete doprineti boljoj mikroklimi u potkrovlju jer se upravo tu može nagomilati buđ.

Takođe, starije zgrade poseduju krovne prozore stare i po par decenija. Njih možete zameniti funkcionalnim i pristupačnim Tondach krovnim prozorima. Ako ste rešili da pak potpuno transformišete potkrovlje i obezbedite mu dodatno prirodno osvetljenje, onda su krovni prozori u nizu idealni. Dobar pogled, pogotovu tokom vedrih dana, učiniće da iskoristite maksimalno dan i prirodno svetlo kog nikad dosta pogotovu kako se dani skraćuju i nastupa hladnije vreme. Obratite pažnju i na dimenzije prozora koje birate, ali i na karakteristike – jer nije isto ako krovni prozor ugrađujete u spavaćoj sobi ili kupatilu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *