Krovni prozori koji savršeno dihtuju zimi

Krovni prozori koji savršeno dihtuju i tokom zime

Šta sve čini krovne prozore energetski efikasnim?

Sada kada nam je i zima zakucala na vrata, dobro je da se podsetimo šta je sve to što Tondach krovni prozor čini energetski efikasnim. Bitna su stakla, njihov U faktor, kao i U faktor čitavog prozora, zatim plemeniti gas koji ispunjava prostor između stakala. Naravno, ne smemo zaboraviti gumene trake koje se nalaze u okvirima – između štoka i samog okna prozora. Krovni prozori koji savršeno dihtuju zimi predstavljaju priroritet toplog doma sa zdravom klimom.

Takođe, do sada smo vam pisali o izolaciji od prirodne vune. Svi naši krovni prozori se ugrađuju sa izolacionim setom od ovčije vune. Ako želite da pročitate više na ovu temu, blog članak je u celini na linku OVDE. Danas vas upoznajemo sa zaštitnim gumenim trakama na prozorima koje ne dozvoljavaju da hladan vetar i vlaga dopru u unutrašnjost objekta.

krovni prozori sa digtunzima

Dodatne dihtung gume za bolju izolaciju

Svaki krovni prozor, pa tako i svaki krovni prozor mora imati zaštitnu gumu koja sprečava da između okvira struji vazduh kada je prozor zatvoren. Strujanje vazduha je svakako neophodno kako bi klima u prostoriji bila zdrava, ali tokom jesenjih i zimskih dana naleti vetra mogu biti jaki. Tada krovni prozori koji imaju dotrajalu ili neadekvatnu dihtung gumu rasipaju toplotnu energiju i unutrašnji prostor se lako hladi. Upravo se kao rešenje javljaju prozori koji imaju dihtunge od durabilnih materijala koji čvrsto stoje na okvirima i pružaju zaštitu od prodiranja hladnog vetra. Sve dimenzije Tondach Project krovnih prozora imaju čak dve dihtung trake.

Posebni modeli krovnih prozora sa čak 4 dihtunga!

Ako ste pak u potrazi za prozorima sa maksimalnim čuvanjem toplotne energije, onda je linija Tondach Energy+ idealna za vas! Naime, ovo su prozori koji imaju 4 dihtung gume, kao i energetski efikasna stakla. Još jedan benefit većeg broja dihtunga jeste što pružaju i bolju akustičnu izolaciju. Pored Energy+ linije, 4 dihtunga imaju i svi SmartPro prozori.

Krovni prozori koji savršeno dihtuju zimi

Dihtunzi su, dakle, jedan od ključnih elemenata za nerasipanje toplotne energije tokom zimskih dana. Ako je prozor pravilno ugrađen sa ostalom Tondach sistemskom opremom (pre svega, opšavi i vunena izolacija moraju biti ugrađeni dobro) – ako bar jednom ili 2 puta godišnje čistite dihtunge, onda očekujte toplo potkrovlje i zdravu klimu u zatvorenom. Čitajte i ostale naše blog tekstove i pratite nas na društvenim mrežama!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *