Politika privatnosti

Smatramo da je zaštita Vaše privatnosti i Vaših ličnih podataka važna stvar na koju obraćamo pažnju u svim našim poslovnim odnosima. Poštujemo tajnost Vaših ličnih podataka i uvek postupamo u skladu sa odredbama Zakon o zaštiti podataka o ličnosti („Službeni glasnik RS“, br. 87/2018), u daljem tekstu: („ZZPL“). kao i odredbama ovih Pravila o zaštiti privatnosti.

U ovom Obaveštenju objašnjavamo koje se informacije (uključujući i podatke o ličnosti) obrađuju u vezi sa Vašom posetom i korišćenjem naše internet stranice www.krovniprozori.rs

Rukovalac Vaših podataka o ličnosti je Wienerberger doo Kanjiža, Subotički put 57, 24420 Kanjiža, e-mail adresa: office.rs@wienerberger.com, telefon: +381 24 873 303. Svako pominjanje reči „mi“ ili „nas“ u ovim informacijama odnosi se na navedeni entitet.

Naše lice za zaštitu podataka o ličnosti, Vanda Lorinc Tandari, možete kontaktirati na iznad opisani način ili slanjem elektronske poruke na adresu za prijem elektronske pošte: Vanda.LorincTandari@wienerberger.com

1. Opseg ovih Pravila privatnosti

Ova Pravila o privatnosti su namenjena da Vas obaveste o tome kako Wienerberger doo Kanjiža koristi lične podatke, koje informacije o korisnicima naše/naših web stranica, online aplikacija ili naših mobilnih platformi („online usluge“) prikuplja i ocenjuje a kasnije koristi, prenosi na treće osobe ili obrađuje na bilo koji drugi način.

Ova Pravila o privatnosti se primenjuju na Wienerberger doo Kanjiža. Ne odnosi se na online usluge drugih društava Wienerberger Grupe ili na online usluge kojima upravljaju treće osobe.

2. Prikupljanje podataka

2.1. Podatke koje Vi pružate

Po pravilu, otkrivanje ličnih podataka nije potrebno za korišćenje naših online usluga. Ako se lični podaci (ime, poštanska adresa, broj telefona ili e-mail adresa) prikupljaju u okviru naših online usluga, za to je potreban vaš izričiti pristanak. Ako, na primer, želite da primate Newsletter ponuđen na našoj web stranici, potrebna nam je Vaša e-mail adresa, kao i informacija koja nam omogućava da proverimo da ste Vi vlasnik naznačene e-mail adrese.

2.2. Automatski prikupljeni podaci

Iz razloga sigurnosti podataka i u svrhu optimizacije korisničke pristupačnosti, mi prikupljamo i ne-lične podatke u vezi sa korišćenjem naših online usluga. Na primer, arhiviraju se web pretraživač koji koristite, operativni sistem, naziv domena web stranice koju ste poslednji put posetili pre pristupanja našoj web stranici, broj poseta i prosečno vreme provedeno na našoj web stranici, kao i stranice kojima ste pristupili.

Takvi automatski prikupljeni podaci nisu povezani sa podacima iz drugih izvora. Međutim, zadržavamo pravo proveriti takve podatke, u slučaju da nam se skrene pažnja na konkretne naznake nezakonitog korišćenja.

2.3. Kolačići („Cookies“) i web-pratilice („web-beacons“)

Naše online usluge koriste takozvane kolačiće pregledača i web-pratilice. Kolačići ne prouzrokuju štetu na Vašem računaru. To su male datoteke sa konfiguracionim postavkama koje nam pomažu da naše online usluge budu korisnički pristupačnije, efikasnije i sigurnije. Kolačići služe za uvođenje određenih korisničkih funkcija.

Naše online usluge obično koriste „kolačiće sesije“ koje se automatski brišu kada je pretraživač zatvoren. Povremeno, naše online usluge takođe upotrebljavaju i „trajne kolačiće“ koji ostaju na uređaju dok ne isteknu ili se ručno ne obrišu. Omogućavaju nam prepoznavanje Vašeg pretraživača prilikom Vaše sledeće posete. Pojedinosti o „kolačićima treće strane“, tj. kolačićima pružaoca treće strane, kao što je Google Inc. potražite u pravilima o zaštiti privatnosti takvih pružaoca.

Možete prilagoditi Vaš pretraživač ili postavke privatnosti Vaših mobilnih uređaja da Vas obaveste svaki put kada je kolačić poslat na Vaš uređaj kako biste mogli od slučaja do slučaja odlučiti hoćete li dopustiti kolačić. Takođe, možete onemogućiti prihvatanje kolačića, samo u određenim slučajevima ili zadato, ili aktivirati automatsko brisanje kopija svaki put kada zatvorite pretraživač. Međutim, trebali biste imati na umu da neke funkcije naših online usluga možda nisu potpuno dostupne ako deaktivirate kolačiće.

Dalje, koristimo i web-pratilice („web-beacons“), koji se nazivaju i obeleživači stranica („page tags“), kako bismo analizirali efikasnost naših web stranica ili Newslettera. Na primer, naši Newsletteri i HTML e-mailovi mogu sadržati web-pratilicu koji određuje da li je e-mail, ili internet link prenesen e-mailom, bio otvoren. Takve nam informacije pomažu da poboljšamo našu e-mail uslugu i da poboljšamo prilagođavanje našeg sadržaja potrebama korisnika. Brisanje poruke e-maila briše i web-pratilicu. Samo po sebi se podrazumeva da naši uobičajeni tekstualni e-mailovi ne sadrže web-pratilice.

2.4. Web analiza

U svrhu kontinuirane funkcionalne optimizacije i maksimalne korisničke pristupačnosti, neke od naših online usluga koriste usluge mrežne analize i dodatke društvenim mrežama navedene u nastavku. Podaci korišćeni u tu svrhu su isključivo ne-lični.

Google Analytics: Google Analytics Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, SAD, koristi tzv. kolačiće, tj. tekstualne datoteke arhivirane na Vašem računaru za analizu Vašeg korišćenja naših online usluga. Po pravilu, podaci o Vašem ponašanju kao korisnika, prikupljenih kolačićem, prenose se na Googleov server u SAD-u i arhiviraju se tamo. U slučaju aktiviranja anonimizacije IP-a u mrežnim uslugama, Google će skratiti vašu IP adresu u državama članicama Evropske unije i Evropskom Ekonomskom području. Samo u posebnim slučajevima, puna IP adresa će biti poslata na Google-ov server u SAD-u i tamo će se skratiti. U ime operatera mrežnih usluga, Google će upotrebiti te informacije kako bi procenio vašu upotrebu on-line usluga, sastavljao izveštaje o tim aktivnostima i pružio druge usluge za operatera web stranice vezane za korišćenje online usluga i aktivnosti na internetu. IP adresa koju Vaš pretraživač prenosi u okviru Google Analyticsa neće biti povezana s drugim podacima koje Google poseduje. Možete sprečiti arhiviranje kolačića odabirom odgovarajuće postavke u pretraživaču. Međutim, u ovom slučaju nećete biti u mogućnosti iskoristiti sve funkcije naših online usluga. Možete sprečiti prikupljanje podataka generisanih kolačićima i njihovu upotrebu od strane Google-a preuzimanjem i instaliranjem dodatka pretraživaču dostupnog na adresi (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=rs). Detaljne informacije o uslovima korišćenja i pravilima o privatnosti potražite u delu

www.google.com/analytics/terms/gb.html ili https://www.google.com/policies/ /.

Facebook Plugini („Dugme za deljenje“): Možete prepoznati dodatke društva Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, Kalifornija 94025, SAD, logotipom Facebooka ili „dugmetom za deljenje“. Za pregled dodataka za Facebook, molimo Vas da kliknete na sledeći link: http://developers.facebook.com/docs/plugins/. Kada koristite naše online usluge, dodatak uspostavlja direktnu vezu između Vašeg pretraživača i Facebook servera. Dakle, Facebook je obavešten da koristite naše online usluge s vašom IP adresom. Kada kliknete na Facebook „Dugme za deljenje“ dok ste prijavljeni na Facebook računu, možete stavljati vezu sadržaja naših online usluga na Vaš Facebook profil. Facebook tada može povezati upotrebu naših mrežnih usluga s Vašim korisničkim računom. Želimo istaknuti da mi, kao davaoci mrežnih usluga, nemamo nikakvo saznanje o sadržaju prenesenih podataka i njihovoj upotrebi od strane Facebooka. Dodatne informacije potražite u pravilima o zaštiti privatnosti Facebooka na adresi https://www.facebook.com/policy.php. Ako ne želite dopustiti Facebooku povezivanje korišćenja naših mrežnih usluga s Vašim Facebook korisničkim računom, odjavite se sa svog Facebook korisničkog računa.

Xing: Svaki put kada pristupite jednoj od naših online usluga koji koristi funkcije Xing mreže od XING AG, Dammtorstraße 29-32, 20354 Hamburg, Nemačka, uspostavljena je veza s Xing serverima. Koliko nam je poznato, ne arhiviraju se lični podaci. Xing lično ne arhivira IP adrese niti ocenjuje aktivnosti korisnika. Za dalje informacije pogledajte Xingovu politiku privatnosti na adresi https://www.xing.com/app/share?op=data_protection.

YouTube: YouTube-om upravlja Google, odnosno YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, SAD. Kada upotrebljavate neku od naših mrežnih usluga opremljenih dodatkom YouTube, uspostavlja se veza sa serverima usluge YouTube i informacije o mrežnim uslugama koje upotrebljavate prenose se serverima usluge YouTube. Kada se prijavite na svoj račun usluge YouTube, dopuštate YouTube-u povezivanje mrežnih aktivnosti pregledavanja direktno sa Vašim ličnim profilom. To možete sprečiti tako da se odjavite s računa usluge YouTube. Više informacija o upotrebi korisničkih podataka YouTube-a potražite u pravilima o privatnosti usluge YouTube na adresi https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/.

Twitter: Twitter uslugu pruža Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, SAD. Kada koristite Twitter i funkciju „re-tweet“, mrežne usluge koje upotrebljavate povezane su s Vašim Twitter računom i prenose se drugim korisnicima. U isto vreme, podaci se prenose na Twitter. Želimo istaknuti da mi, kao davaoci mrežnih usluga, nismo upućeni sadržaja prenosa podataka i njihove upotrebe od strane Twittera. Dodatne informacije potražite na Twitterovim pravilima o privatnosti na adresi http://twitter.com/privacy. Možete promeniti postavke privatnosti svog Twitter računa na: http://twitter.com/account/settings.

LinkedIn: Davaoc Linkedlin usluga je LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, SAD. Svaki put kada pristupite jednoj od naših online usluga koje sadrže funkcije LinkedIn, uspostavljena je veza s LinkedIn serverima. LinkedIn je obavešten da koristite naše online usluge s Vašom IP adresom. Kada kliknete na dugme „preporučiti“ od LinkedIna, ako ste ulogovani na LinkedInu, Vaša upotreba naših online usluga može biti povezana s Vama i Vašim korisničkim računom. Želimo istaknuti da mi kao pružaoc naših online usluga nismo upućeni u sadržaj prenosa podataka i njihovog korišćenja od strane kompanije LinkedIn. Za dalje informacije, pogledajte LinkedInovu politiku privatnosti na: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

Hotjar: Za poboljšanje korisničkog iskustva, neke od naših online usluga koriste softver Hotjar (http://www.hotjar.com, 3 Lyons Range, 20 ulica Bisazza, Sliema SLM 1640, Malta, Europa). Hotjar nam omogućava merenje i procenu korisničkih aktivnosti (pokrete miša, klikovi, visina kretanja pretraživača). U tu svrhu, Hotjar stavlja kolačiće na korisnikov uređaj i može arhivirati korisničke podatke, npr. informacije o pretraživaču, operativnom sistemu, vremenu provedenom na web stranici itd. Detalje o obradi podataka od strane Hotjara potražite na adresi www.hotjar.com/privacy.

Siteimprove: Siteimprove Analytics, usluga za mrežnu analizu od Siteimprove A/S (Sankt Annæ Plads 28, 1250 Copenhagen, Danska) koristi se kolačićima, tj. tekstualnim datotekama arhiviranim na Vašem računaru i analizira korišćenje naših online usluga. Informacije o korišćenju naših online usluga (uključujući i šifrovanu IP adresu korisnika) prikupljene putem kolačića prenose se na server Siteimprove u Danskoj i tamo se arhiviraju. Siteimprove koristi takve informacije za procenu korišćenja online usluga i za sastavljanje izveštaja. Siteimprove ne prenosi te informacije trećim licima. Siteimprove arhivira i obrađuje prikupljene podatke u skladu s nemačkim pravilima o zaštiti podataka. Korisnik može sprečiti instalaciju kolačića odabirom odgovarajućih postavki softvera pretraživača. U tom slučaju, sve funkcije mrežnih usluga ne mogu biti u celosti dostupne korisniku. Dodatne informacije potražite u pravilima o privatnosti usluge Siteimprove na: https://siteimprove.com/legal/privacy-policy/

3. Informacije i konsultacije

Mi pružamo raznovrsne opcije za informisanje i konsultovanje preko kontakt obrasca na našoj internet stranici. U zavisnosti od opcije koji odaberete, obrađujemo različite lične podatke:

3.1. Kontakt

Ako nas kontaktirate preko jednog od kanala navedenih na našoj veb stranici, obradićemo bilo koji  podatke o ličnosti koje ste nam vi obezbedili u cilju obrade i odgovora na vaš upit.

3.2. Informacije putem pošte/e-mejla

Ako ste zatražili da Vam materijal sa informacijama bude poslat, obradićemo podatke o ličnosti koje nam dostavite u kontakt obrascu, u najmanjoj meri Vaše ime i prezime i podatke o kanalu za kontaktiranje koji ste izabrali (pošta i/ili imejl) za jednokratno otpremanje materijala koji ste zatražili.

3.3. Konsultacije preko telefona

Ako ste zatražili konsultacije preko telefona, obradićemo podatke o ličnosti koje nam dostavite u kontakt obrascu, u najmanjoj meri Vaše ime i prezime, kao i Vaš broj telefona kako bismo vam obezbedili željenju konsultaciju preko telefona.

3.4. Konsultacije uživo

Ako ste zatražili konsultaciju uživo, obradićemo podatke o ličnosti koje nam dostavite u kontakt obrascu, u najmanjoj meri vaše ime i prezime, kao i vaš broj telefona i/ili imejl adresu, kako bismo vas kontaktirali da ugovorimo termin za konsultaciju uživo.

3.5. Newsletter e-mail-om

Ako ste se registrovali za naš email Newsletter, obradićemo podatke o ličnosti koje nam dostavite u kontakt obrascu, u najmanjoj meri vaše ime i prezime, kao i Vašu imejl adresu, kako bismo vam poslali naš bilten imejlom.

Pored toga, mi koristimo i druge informacije koje navedete u kontakt obrascu (kao što su informacije o vašoj delatnosti ili oblasti interesovanja) kako bismo Vam poslali sadržaj u skladu sa Vašim interesovanjima. Takođe analiziramo podatke generisane tokom isporuke i povraćaja ovih e-mail-ova u zbirnom obliku (brzina isporuke, brzina otvaranja, stope klikanja, stopa konverzije, stopa otkazivanja pretplate, stopa posete samo jedne stranice (Bounce Rate) kako bi analizirali uspeh i korišćenje e-mail-ova. Sa druge strane, mi procenjujemo i podatke koji se generišu kada pristupite i koristite te e-mail-ove (vreme otvaranja, klikovi na hiperlinkove, preuzeti dokumenti) kako bi Vam u budućim biltenima imejlom dostavili personalizovane informacije na toj osnovi koje na najbolji način uzimaju u obzir vaša interesovanja i potrebe.

3.6. Marketing

Obaveštavamo Vas o proizvodima, uslugama, ponudama i promocijama Wienerberger Grupe. U tu svrhu ćemo obraditi potrebne podatke koje ste uneli u kontaktnom obliku, bar vaše prezime i ime i detalje kanala kontakta (e-mail i telefon).

4. Korišćenje ličnih podataka

U načelu, lične podatke koje ste pružili, obrađujemo i koristimo isključivo za određene svrhe. To uključuje:

4.1. Mi obrađujemo podatke o ličnosti koji se možda nalaze u logfiles datotekama kako bismo vam omogućili da koristite našu internet stranicu; ova obrada je zasnovana na članu 12 stav 1 tačka 6 ZZPL u svrhu našeg opravdanog interesa za rad naše internet stranice. Podatke o ličnosti koje obrađujemo u vezi sa vašim korišćenjem naše internet stranice obrađujemo u svrhu poštovanja naših pravnih obaveza; ova obrada je zasnovana na članu 12 stav 1 tačka 3 ZZPL.Koristimo vaše lične podatke radi pružanja, poboljšanja i podrške naših online usluga: to uključuje analizu podataka, identifikaciju trendova korišćenja, kao i proračune i statistiku o korisničkim uzorcima.

4.2. Marketing: Vaši lični podaci koristiće se samo u marketinške svrhe, kao što su istraživanje tržišta, razvijanje naše digitalne ponude na osnovu potreba korisinka, ankete, nagradne igre ili druge reklamne kampanje, ako ste se složili s takvim korišćenjem shodno članu 12, stav 1, tačka 1 ZZPL (Vaš pristanak). Vaš pristanak za korišćenje ličnih podataka u marketinške svrhe može se povući u bilo kom trenutku. Za pojedinosti pogledajte tačku 10.

4.3. Slanje Newslettera putem e-maila: Ako ispunite web obrazac za registraciju za naš Newsletter, podatke koje ste nam pružili, isključivo koristimo kako bismo vam poslali naš Newsletter, kako bismo proverili da li ste vlasnik navedene e-mail adrese i želite li primati Newsletter. Takođe bismo sastavili popis e-mail-ova kojima ćemo slati Newsletter kako bismo analizirali korišćenje našeg Newslettera. Ako odaberete da se registrujete za naš Newsletter slanjem elektronske pošte – Vaše podatke o ličnosti obrađujemo na osnovu Vašeg pristanka, u skladu sa članom 12 (stav 1 tačka 1 ZZPL). Imajte na umu da Vaš pristanak možete da povučete u svakom trenutku bez obaveze da obrazložite vašu odluku koja će uticati na buduće odnose, a to možete da uradite tako što ćete nas kontaktirati putem kontaktnih kanala navedenih na prvoj stranici ovog dokumenta. Takođe ćete u svakoj elektronskoj poruci naći i link za povlačenje pristanka.. . Vaše podatke ćemo koristiti za druge svrhe, samo ako ste se složili s takvim korišćenjem.

4.4. Obrada Vaših podataka o ličnosti u cilju obrade nekog od vaših zahteva, putem jednog od kanala navedenih na našoj internet stranici, se obavlja u svrhu našeg legitimnog interesa za uspostavljanje i održavanje poslovnih kontakata u cilju sprovođenja Vašeg zahteva da Vam pružimo konsultacije o našim proizvodima na osnovu člana 12, stav 1, tačka 6) ZZPL. Ako se Vaš zahtev odnosi na zaključivanje ugovora, Vaši podaci o ličnosti biće prosleđeni našim distributerima i poslovnim partnerima, arhitektonskim biroima ili kompanijama koje izvode građevinske radove u vezi sa ugradnjom naših proizvoda na osnovu člana 12 stav 1 tačka 6) ZZPL.Ako naručujete izveštaje ili druge informativne materijale od nas, lični podaci koje ste pružili koristimo isključivo za obradu Vaše narudžbe.

4.5. Korišćenje kontakt obrasca: Ako koristite kontakt obrazac za upite, informacije koje ste pružili u kontakt obrascu, uključujući Vaše kontakt podatke, koriste se za obradu zahteva i arhiviraju za kasniju upotrebu ako se pojavi potreba za dodatnim pitanjima. Ako je to potrebno za obradu Vašeg zahteva, možemo takođe preneti Vaše lične podatke drugim društvima u Wienerberger grupi (vidi tačku 5.) ili trećim stranama koje su uključene.

4.6. Zapošljavanje: Prijave za posao sadrže lične podatke (npr. Curriculum Vitae, kontakt podatke, itd.). Takve lične podatke možemo koristiti unutar Wienerberger grupe (vidi tačku 5.) kako bismo odlučili hoćemo li ponuditi kandidatu poziciju ili odgovoriti na pismo prijave..

4.7. Izvršenje i sprovođenje ugovora: Za izvršenje dolaznih narudžbi (naročito narudžbi za materijale), koristimo usluge trećih strana kojima prenosimo Vaše podatke isključivo u svrhu izvršenja Vaše narudžbe. U vezi s takvim transakcijama, možete biti kontaktirani u okviru anketa o zadovoljstvu korisnika ili za potrebe istraživanja tržišta. Ako nas zamolite da ne koristimo Vaše podatke za daljnje kontakte, sigurno ćemo poštovati Vašu želju.

4.8. Zaštita prava i imovine: Ako imamo razloga verovati da su prava i vlasništvo Wienerberger doo Kanjiža, njegovih dobavljača i kupaca ili trećih osoba bili, ili bi mogli biti narušeni, možemo koristiti i prenositi Vaše lične podatke kako bismo zaštitili takva prava i / ili takvu imovinu. Dalje, zadržavamo pravo otkrivanja Vaših ličnih podataka, pod uslovom da takvo otkrivanje zahteva zakon ili po nalogu nadležnih tela, kako bismo zaštitili redovan postupak u skladu s postupkom navedenim na našoj /našim web stranicama, te kako bismo zaštitili gore navedena prava.

4.9. Čišćenje i konsolidacija podataka: S vremena na vreme, lični podaci koje ste pružili, mogu se proveriti ili konsolidovati s (i) podacima iz naših postojećih registara (online i offline), (ii) podacima preuzetih od zakonskih posrednika, ili (iii) podacima iz drugih izvora.

4.10. U meri u kojoj je to neophodno, mi obrađujemo podatke o ličnosti (pored obrade u svrhu poslovnog odnosa ili u svrhu poštovanja naših pravnih obaveza) u svrhu naših legitimnih interesa ili legitimnih interesa treće strane na osnovu člana 12 stav 1 tačka 6) ZZPL. Legitimni interesi mogu da uključuju:

a) podnošenje ili odbrana od tužbi;

b) sprečavanje i istraga krivičnih dela;

c) upravljanje i dalji razvoj našeg poslovanja, uključujući i upravljanje rizicima.

5. Prenos i otkrivanje Vaših ličnih podataka

U zavisnosti od vrste usluge koju ste zatražili (npr. povratni poziv, naručivanje, zahtev za uslugama, informacijama, itd.), Vaši se podaci mogu razmeniti s trećim stranama uključenim u izvršenje naloga (npr. poštanska društva, banke, itd.) ili s drugim društvima Wienerberger Grupe. Možda ćemo takođe morati otkriti lične podatke kako bismo udovoljili zakonskim zahtevima ili kako bismo izvršili određena prava i sporazume.

5.1. Prenos podataka trećim stranama: Za izvršavanje određenih narudžbi i za pružanje određenih usluga radimo u saradnji sa spoljnim pružaocima usluga (npr. agenti za prosleđivanje (posredovanje?). Takvi pružaoci usluga ne mogu koristiti ili prenositi podatke prikupljene i obrađene od nas, za bilo koju drugu svrhu, osim za izvršenje naloga Wienerberger doo Kanjiža.

5.2. Korišćenje podataka unutar Grupe: Wienerberger doo Kanjiža je deo Wienerberger Grupe, međunarodne grupe društava s prekograničnim internim operativnim procesima, strukturama i tehničkim sistemima. Možemo koristiti Vaše lične podatke unutar Wienerberger grupe i, ako je potrebno, prenositi ih na naše web stranice u drugim zemljama za svrhe navedene pod tačkom 4. i u skladu s ovim Pravilima o privatnosti. Naše smernice i postupci zaštite podataka širom Grupe osmišljeni su na takav način da se osigura jednako visok nivo zaštite podataka u svim državama u kojima radimo. Za potpuni popis društava naše Grupe, molimo kliknite https://www.wienerberger.com/contact ili https://www.wienerberger.com/the-company/company-sites .

5.3. Usklađenost sa zakonima i sličnim obavezama: Uradićemo prenos Vaših ličnih podatka kako bismo: (i) izvršili zakonske obveze ili se uskladili sa zakonom, propisom, nalogom javnog tela ili obvezne mere, (ii) otkrili i sprečili bezbednosne pretnje, prevare ili druge zlonamerne aktivnosti, (iii) zaštitili prava i imovinu Wienerberger doo Kanjiža ili trećih strana i (iv) zaštitili prava i ličnu sigurnost naših zaposlenih i trećih lica.

Shodno navedenom, u meri u kojoj to zakon dozvoljava, mi Vaše podatke o ličnosti možemo da prenesemo primaocima van naše kompanije, i to: :

  • povezane kompanije u Wienerberger Grupe,, kojima možemo da prenosimo Vaše podatke o ličnosti u svrhu interne administracije podataka o ličnosti;
  • pružaoci usluga koji – na osnovu posebnog ugovora sa nama – pružaju određene usluge koje mogu da uključuju obradu  podataka o ličnosti, kao i odobreni podizvođači naših pružalaca usluga;
  • organi vlasti, u meri u kojoj mi budemo u obavezi da Vaše podatke o ličnosti dostavimo u svrhu poštovanja naših pravnih obaveza;

6.         Da li ste u obavezi da pružite podatke o ličnosti?

Informacije neophodne za registraciju za naš Newsletter, pružanje informacija konsultacije, realizaciju online naloga ili registraciju kao korisnik ili kreiranje korisničkog naloga označene su kao obavezne informacije u odgovarajućem delu internet stranice (npr. online obrazac); bez pružanja obaveznih informacija, mi ne možemo da Vam omogućimo korišćenje odgovarajuće funkcionalnosti.

Ako prikupimo dodatne podatke o ličnosti od Vas, obavestićemo Vas ako je pružanje tih informacija zasnovano na zakonskim ili ugovornim obavezama ili je to neophodno za izvršenje ugovora. Naznačićemo koje informacije mogu dobrovoljno da se obezbede, a nisu zasnovane na zakonskim ili ugovornim obavezama.

7.         Da li donosimo odluke isključivo na osnovu automatizovane obrade, uključujući i profilisanje?

Mi ne donosimo odluke na osnovu automatizovane obrade i ne vršimo profilisanje u smislu člana 38 ZZPL. Ako te procese primenimo ubuduće, obavestićemo Vas u skladu sa važećim zakonskim odredbama.

8.         Da li se Vaši podaci o ličnosti prenose u zemlje koje ne obezbeđuju adekvatan stepen zaštite podataka?

Podaci o ličnosti se obrađuju unutar Evropske Unije ili Evropskog ekonomskog prostora; mi ne nameravamo da podatke prenosimo u druge zemlje. Samo u vezi sa angažovanjem provajdera usluga pružanja analize mreže, informacije se mogu prenositi primaocima u tzv. „trećim zemljama“. „Treće zemlje“ su države i međunarodne organizacije koje su članice Konvencije Saveta Evrope o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka, odnosno države, delovi njihovih teritorija ili jedan ili više sektora određenih delatnosti u tim državama ili međunarodnim organizacijama za koje je od strane Evropske unije utvrđeno da obezbeđuju primereni nivo zaštite podataka o ličnosti.

Ako prenete informacije sadrže podatke o ličnosti, pre tog prenosa obezbeđujemo da odgovarajući nivo zaštite podataka o ličnosti u trećoj zemlji bude ekvivalentan zahtevima u ZZPL. Sve države koje se ne smatraju trećim državama su navedene u Odluci o listi država, delova njihovih teritorija ili jednog ili više sektora određenih delatnosti u tim državama i međunarodnih organizacija u kojima se smatra da je obezbeđen primereni nivo zaštite podataka o ličnosti („Sl. glasnik RS“, br. 55/2019). Pored navedenog, prenos podataka o ličnosti možemo da zasnujemo na tzv. „Standardnim ugovornim klauzulama“ izdatim od strane Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. Sa zadovoljstvom ćemo Vam dostaviti dodatne informacije o odgovarajućim garancijama za održavanje odgovarajućeg nivoa zaštite podataka na Vaš zahtev; kontakt podatke našeg lica za zaštitu podataka o ličnosti možete da pronađete na početku ovog dokumenta.

9.         Koliko dugo se Vaši podaci o ličnosti čuvaju?

Shodno članu 5, stav 1, tačka 5) ZZPL „ Podaci o ličnosti moraju se čuvati u obliku koji omogućava identifikaciju lica samo u roku koji je neophodan za ostvarivanje svrhe obrade („ograničenje čuvanja“).

Shodno tome, podaci o ličnosti neće biti zadržani duže nego što je to neophodno za ostvarenje svrhe za koju su obrađivani. Ukoliko je rok čuvanja podataka o ličnosti propisan zakonom, Društvo će zadržati podatke u datom zakonskom roku. Nakon ispunjenja svrhe, odnosno isteka zakonom propisanog roka za čuvanje podataka, podaci će biti trajno obrisani.

Ako podatke o ličnosti moramo da čuvamo kako bismo ispoštovali naše pravne obaveze, te podatke čuvamo do kraja perioda zadržavanja propisanog zakonom. Ako se podaci o ličnosti obrađuju kako bi se ispoštovala zakonska obaveza zadržavanja, pristup tim podacima je ograničen tako da se tim podacima može pristupiti samo ako je to neophodno u skladu sa obavezom zadržavanja.

10. Koja su Vaša prava na osnovu ZZPL?

Imate pravo na:

  • pristup Vašim podacima o ličnosti i kopiju Vaših podataka o ličnosti, član 26 ZZPL;
  • ispravku i dopunu Vaših netačnih podataka o ličnosti, član 29 ZZPL;
  • brisanje vaših podataka o ličnosti, član 30 ZZPL;
  • ograničenje obrade Vaših podataka o ličnosti, član 31 ZZPL;
  • pravo na prenosivost podataka, član 36 ZZPL;
  • na prigovor na obradu Vaših podataka o ličnosti u slučaju obrade na osnovu obrade na osnovu legitimnog interesa, član 37 ZZPL.

Navedena prava možete da ostvarite dostavljanjem zahteva putem kontakt podataka navedenih na prvoj strani ovog obaveštenja o privatnosti.

Imate pravo da podnesete pritužbu nadležnom organu za nadzor nad sprovođenjem ZZPL – Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti ako smatrate da je obrada Vaših podataka o ličnosti izvršena suprotno odredbama ZPPL, u skladu sa članom 82 ZZPL:

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Bulevar Kralja Aleksandra 15

11 000 Beograd

e-mail: office@poverenik.rs

navedenna prvoj strani ovog obaveštenja o privatnosti.

11. Sigurnost podataka

Wienerberger doo Kanjiža koristi široku paletu mera sigurnosti podataka kako bi se osigurala poverljivost i integritet Vaših ličnih podataka. Međutim, s obzirom na prirodu Interneta, želimo Vam skrenuti pažnju na činjenicu da mogu postojati sigurnosni nedostaci u prenosu podataka putem Interneta (npr. komunikacija putem e-maila) i da potpuna zaštitu podataka od pristupa trećih lica nije moguća.