Industrijski stil u potkrovlju

Industrijski dizajn u potkrovlju Božić

Da li ste nedavno razmišljali o preuređenju potkrovlja tako da izgled i enterijer imaju poseban pečat? Izdržljivi materijali koji mogu da traju decenijama i koji se mogu reciklirati imaju posebno mesto u uređenju doma. Industrijski dizajn je prvobitno imao samo praktičnu funkciju – kako unaprediti pogone i prostore za rad da budu maksimalno funkcionalni. Danas je ova praktična strana prepoznata, a estetski izgled sa kontrasnim tonovima, jednostavnim linijama i izrazito izdržljivim materijalima postao je posebna referentna tačka jednog pravca minimalizma. Industrijski stil u potkrovlju donosi osvežnje prostora koji je već sam po sebi specifičan. Zato vam u nastavku teksta donosimo savete kako da preuredite vaš mali raj ispod krova.

Metal, puno drvo i boje jeseni

Materijali i paleta boja koju koristite u enterijeru daće zaokružen izgled i naglasiti onaj stil za koji ste se odlučili. Ako je to jednostavan, praktičan i istovremeno izgled sa stavom, onda vaš lični ukus uređenja prostora teži ka industrijskom dizajnu. On se može postići i u drugim prostorijama, ne samo u dnevnoj sobi. Kupatilo koje je smešteno u udobnom potkrovlju, dobilo je preobražaj sa nekoliko ključnih elemenata. Okvir tuš kabine izrađen je od metala i drveta, a kao kontrast ovim materijalima i osnovnim bojama javljaju se elementi od drveta. Deo zida kao i krovni prozori uneli su svežu i živopisnu boju u potkrovni prostor. Svaki element kupatila ima svoju praktičnu namenu, ali se istovremeno i stilski dopunjuju.

Izložena cigla ili vidljive potkrovne grede

Industrijski stil se može ostvariti u bilo kom prostoru, ali u potkrovlju on dobija posebno naglašene karakteristike. Nekada je manje elemenata više, pa ako postoje delovi enterijera koje želite da istaknete, onda to uradite pametno. Odlučite se za 1 fokalnu tačku u potkrovlju koja će dobiti poseban značaj. Možete naglasiti zid sa izloženom ciglom ili pak ostaviti vidljive potkrovne grede. Ako se odlučite za naglašavanje greda i potkrovnih kosina, onda je uklapanje krovnih prozora u raspored tavanice esencijalan. Na taj način ćete maksimalno iskoristiti dnevno svetlo, a grede će biti dodatno naglašene tokom dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *