Potkrovlje dekorisano zimskim motivima

Potkrovlje dekorisano zimskim motivima

Iskoristite praznične dane za uživanje sa najmilijima

Decembar je već uveliko počeo, a zima nam se bliži. Jedna od čari zimskih meseci su svakako i predstojeći praznici. Iskoristite ove dane za relaksaciju i vreme provedeno sa porodicom. Nema ništa lepšeg od trenutaka koje provedete u aktivnostima sa vašim najmilijima. Neka i ukrašavanje kuće tokom zimskih dana bude period kome se radujete. A potkrovlje dekorisano zimskim motivima daće posebno toplu atmosferu u kojoj će svi ukućani uživati.

Kako da vaš dom ili vikendica zasijaju tokom praznika?

Naravno, prvo što nam pada na pamet kada kažemo da dom treba da zasija u prazničnom duhu jesu led lampice i druga dekorativna rasveta. Osim što daju toplo osvetljenje, danas lampice možete naći u različitim oblicima, veličinama i bojama. Ako vaš dom ili vikendica imaju veliki broj svetlarnika i krovnih prozora, onda lampice možete prikačiti za okvire. Kosine krovnog pokrivača na kojima su prozori dobiće sasvim novu dimenziju kada se dekorišu led osvetljenjem. Ako vaš krov ima strmu kosinu, odnosno oštar ugao, onda možete postaviti i ornamente na njih. Ukrasi mogu biti pahulje ili pokloni. Na ovaj način ćete dobiti efekat padanja pahulja kroz vaš krovni prozor!

Venac od borovih grančica

Dekorativne venčiće od borovih ili drugih zimzelenih grana možete okačiti na prozore, vrata, zid ili pak staviti na stočić. Ako se odlučite za ukras koji krasi stolove, onda u sredinu možete dodati mirišljave sveće, ili činiju sa bombonama i pralinama. Ako je vaš izbor da novogodišnje venčiće okačite – onda uz borove grančice možete uplesti i šipak ili neke druge zimske suve plodove intenzivnih boja.

Novogodišnji crteži na staklu ili papirni ornamenti

Krovni prozori u dnevnoj sobi

Šaranje po staklu tokom praznika će najviše obradovati mališane. Uz pomoć zubne paste i vode možete zamešati smesu za oslikavanje prozora. Ovo je najjednostavniji metod koji nije štetan a posle praznika se lako uklanja. Takođe, sa različitim šablonima možete se odlučiti i za papirne ukrase koje potom možete uz pomoć lepljive trake dodati na vaše krovne prozore.

Ovo su samo neke od ideja kako da potkrovlje oživi tokom zime. Nadamo se da smo vas inspirisali i dali ideje dekoracije za Božić i Novu Godinu! Ostale članke o uređenju i održavanju potkrovlja pročitajte OVDE. Pratite nas i na društvenim mrežama za više saveta, ideja i noviteta!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *