Ideje za prolećno spremanje potkrovlja

Prostor za odmor u potkrovlju

Sunčano i toplije vreme nosi sa sobom i vedrinu duha! Baš zbog toga smo jedva čekali da stigne proleće. Ne samo što prirodno svetlo donosi vitamin D, već je po subjektivnom osećaju sunčan dan zaslužan i za bolje raspoloženje. Na prelazu sezona praktično je i preporučljivo da se bacimo i na raspremanje prostora u kom najviše obitavamo. Sada je pravi trenutak da debele i kabaste kapute i jakne odložite. Kada zimsku odeću zamenite nešto laganijom, vreme je i za uređenje doma. Upravo je ovo tema teksta, a fokus je na potkrovljima i maksimizaciji jednog drugačijeg prostora.

Zamenite tamne tonove pastelnim

Iako zvuči kao kliše, nežnije boje će uneti poseban osećaj u vaš dom. Pastelne nijanse imaju beli podton, te svaka boja nosi smirenost. Odlučite se za vama omiljenu boju, to može biti zelena, plava, ljubičasta, žuta ili crvena. U paleti ovih boja izaberite svelije nijanse i na taj način će vaš dom i unutra oponašati buđenje prirode. Mladi listovi i pupoljci, rascvetalo granje, kao i vedrina neba daju proleću karakteristično osećanje i čulnost.

Ako je vaša spavaća soba u potkrovlju, posteljina na krevetu, prekrivači kao i ukrasni jastuci u svetlijim bojama daće osećaj lebdenja na oblacima. Krovni prozori koji su iznad samog uzglavlja, kao i zastori koji su komplementarni bojama enterijera, doprineće ovom osećaju ušuškanosti.

Biljka ispod krovnog prozora

Biljke ispod krovnog prozora oplemeniće svaki prostor

Kada ste raspremili suvišnu zimsku garderobu, debele i tamne prekrivače zamenili laganom pastelnom posteljinom, vreme je i da unesete malo zelenila u vaše potkrovlje. Čuvarkuća je pravi izbor za sve one koji su zaboravni ili početnici u održavanju sobnih biljaka. Za one malo smelije, tu je Gardenija sa prelepim cvetovima ali i zahtevnijim načinom održavanja. Možete je zalivati jednom nedeljno, a cvetanje možete očekivati već u maju. Ako su proleća i leta pretopla, onda je u tom periodu najbolje da ih držite u polu-seni, a ponovo tokom zime ih možete vratiti ispod krovnog prozora.

Led lampice na prozorima nisu rezervisane samo za zimu

Lanac lampica na prozoru nas najviše podseća na period zimskih praznika. Ali to ne mora biti jedino vreme u godini kada zagasitu rasvetu koristimo. Jednobojne lampice koje su suptilno postavljene na unutrašnji okvir prozora daće efektan dekor i blago svetlo tokom predvečerja. Bilo da ih kombinujete sa podnim ili stonim lampava, sa led rasvetom u vidu dekorativnog lanca dobićete oazu za relaksaciju u vašem domu.

Ovo su samo neki od saveta i trikova koje možete primeniti i u svom potkrovlju. Više ideja možete pronaći u našim ostalim tekstovima OVDE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *