Kako solarne roletne smanjuju troškove energije

Kako solarne roletne smanjuju troškove energije

Roletne i  zastori na krovnim prozorima pružaju uštedu i komfor domu

Spoljašnji zastori i roletne za krovne prozore mogu imati ogroman uticaj na troškove energije. Roletne mogu pomoći da se dom ili kancelarija i drugi prostori za rad održavaju hladnim leti i toplim zimi. U nastavku teksta Kako solarne roletne smanjuju troškove energije detaljno se upoznajte sa svim prednostima koje zastori donose životu u potkrovlju.

Tokom leta, prozorske roletne pomažu da sunčeva toplota ne uđe u prostoriju, smanjujući potrebu za pokretanjem klima uređaja. Zimi one pomažu u održavanju toplote u prostoriji, odnosno, smanjuju odavanje toplotne energije.

Kada su u pitanju roletne koje štede struju, modeli sa napajanjem na solarnu energiju su odlična opcija. Solarni rolo zastori su dizajnirani da smanje količinu sunčeve svetlosti koja ulazi u prostoriju, što pomaže da soba ostane hladnija tokom leta. Pritom se solarne roletne spuštaju i podižu daljinskim upravljanjem a sam sistem na spoljašnjim rolo zastorima poseduje integrisani solarni panel preko kog se akumulator snabdeva energijom.

Solarna roletna Tondach 55x78
Solarna roletna Tondach

Na koje sve načine Tondach solarne roletne štede energiju?

Solarni zastori nude brojne prednosti za vlasnike kuća koja žele da uštede energiju. Za početak, solarne roletne su dizajnirane da smanje količinu sunčeve svetlosti koja ulazi u prostoriju, što pomaže da soba bude hladnija u toplijim mesecima. Ovo pomaže u smanjenju troškova klimatizacije te se na taj način značajno utiče na troškove struje. Pored uštede sutruje pri korišćenju klima uređaja, Tondach solarni paneli koriste sunčevu energiju kako bi svakodnevno funkcionisali. Činjenica da se za pokretanje zastora koriste solarni paneli dodatno smanjuje račun za struju.

 Značajna zaštita koju zastori na krovnim prozorima pružaju jeste i zaštita od štetnih UV zraka. Ne samo što ćete vi i vaša porodica sigurno uživati u potkrovlju i tokom najvedrijih i najtoplijih dana, nego će i vaš nameštaj biti zaštićen od bleđenja i promena boja usled izloženosti sunčevim zracima.

Takođe, ako je vaš stan u potkrovlju, ili ako ste u porodičnom domu opremili i regiju ispod krova za posao ili druženje, onda je potrebno i smanjiti odsjaj koji dolazi s prozora. Naime, u potkrovlju kao i na nižim spratovima suočeni smo sa organizacijom nameštaja u prostorijama. Kada govorimo o uređajima sa ekranom (televizori, laptopovi i kompjuteri) – onda moramo da razmišljamo i o potencijalnom odsjaju koji dolazi od spoljnog svetla i prozorskih stakala. Idealno je kada prostor ima dovoljno mesta i takav plan da dopušta postavljanje ekrana tako da ne bude izložen odsjaju s prozora. Ako je pak prostor mali i u ovoj situaciji vam zastori mogu pomoći. Tondach solarne roletne za krovne prozore štite od sunca, prekomernog zagrevanja i odsjaja – istovremeno propuštajući optimalno osvetljenje u sobu. Na ovaj način se lako može raditi na računaru ili gledati omiljeni program na tv-u.

Vikendice i montažni objekti sa smanjenim pristupom električnoj energiji

I za kraj ćemo se osvrnuti i na građevinske objekte koji nemaju pristup struji i koji se napajaju iz alternativnih izvora. Tu svakako spadaju vikendice na udaljenim mestima. Tondach solarna roletna je opremljena upravljačkom jedinicom i akumulatorom. Akumulator se napaja pomoću solarne ćelije postavljene na roletnu. Preporučuje se za mesta koja nemaju pristup napajanju od 230 V. Sa svim karakteristikama roletni se možete upoznati OVDE.

Pogledajte referentne slike i pristupite katalogu proizvoda OVDE.

Pratite nas i na društvenim mrežama!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *