Soba u potkrovlju iz snova

Soba u potkrovlju iz snova

Soba u potkrovlju iz snova je novi tekst na našem sajtu koji vam daje savete kako da uredite ovaj deo doma. Priroda potkrovnog prostora nas uvek tera na pronalaženje što boljih rešenja za uređivanje enterijera i maksimalno korišćenje prostora. Ako vaša kuća poseduje tavan, uvek ga možete urediti tako da bude potkrovlje sa praktičnom namenom. Da bi prostor u vašem domu dostigao svoj pun potencijal, preuredite potkrovlje u funkcionalnu spavaću sobu, kancelariju ili pak prostor za dečiju igru. U nastavku teksta vam otkrivamo nekoliko trikova za udobnu spavaću sobu.

Istaknite šarm kosina potkrovne tavanice

Ono što predstavlja jednu od najlepših karakteristika potkrovlja, predstavlja i najveće iskušenje kada je reč o uređenju ovog prostora. To su upravo kose linije plafona karakteristične za potkrovni prostor. Umesto da zanemarite ovaj aspekat potkrovlja i fokusirate se da tavanica bude neprimetna, najveći efekat ćete ostvariti zapravo sa isticanjem kosina. Potkrovlje može istovremeno odavati utisak ušuškanosti i komfora. Tavanica sa nagibima daće prostoru šarm toplog i magičnog mesta. Sa kvalitetnim prozorima preko dana ovaj prostor će zračiti komforom. Vaša spavaća soba u potkrovlju će tako biti maksimalno iskorišćena za vašu relaksaciju tokom večernjih sati ali i za opuštanje uz dobru knjigu preko dana.

Krovni prozori za optimalnu ventilaciju i prirodno svetlo

Kao što smo istakli u prethodnom pasusu, izvor prirodne svetlosti predstavlja esencijalan deo svakog prostora namenjenog za život i rad. Sa krovnim prozorima potkrovlje dobija novu ulogu u vašem domu –  ono tada postaje ravnopravan deo sa ostatkom kuće jer su opcije za uređenje beskonačne. Kada govorimo o uređenju spavaće sobe u potkrovlju, tada nam je sem prirodne svetlosti bitna i dobra ventilacija prostora.

Još jedan nezaobilazan aspekat udobne prostorije predstavlja i mogućnost njenog optimalnog provetravanja. Svi modeli Tondach krovnih prozora imaju otvaranje na sredini. Na ovaj način se prozor lako otvara ako je postavljen na bilo kojoj visini i nagibu. Ova pogodnost vam omogućava da prozor lako otvorite i pustite dotok svežeg vazduha. Optimalna ventilacija, takođe, smanjuje kondenzaciju prostora.

Tondach krovni prozori

Soba u potkrovlju iz snova – Izazovi sa rasporedom nameštaja

Kose linije plafona mogu se čak iskoristiti kao prednost potkrovnog prostora. Duž bočnih zidova, odnosno, duž strana sa najnižom tavanicom možete staviti komode ili ugraditi plakare. Na taj način ćete maksimalno iskoristiti prostor koji bi u suprotnom ostao zanemaren. Uzglavlje kreveta u potkrovlju je najbolje staviti uz sredinu zida koji nema kosine. Ovo je prostor za relaksaciju, te je na ovaj način izbegnut osećaj skučenosti i prioritet je dat udobnosti koju dobro osmišljeno potkrovlje pruža. Ako u spavaćoj sobi želite i radni sto, onda je najbolje da ga pozicionirate ispod krovnog prostora zarad maksimalnog prirodnog osvetljenja.

Završni detalji – Tekstura, boje i stil enterijera

Kada ste isplanirali i uredili vaše potkrovlje iz snova u udobnu spavaću sobu, pravo je vreme da se bacite na dekoraciju. Sa detaljima možete na brz i efektan način dati lični pečat enterijeru. Takođe, razmišljajte i o nameni potkrovlja i da li je svaka boja i dezen praktična za određenu sobu. U prostorijama za spavanje poželjne su svetlije nijanse, meki matrijali i topli tepisi. Mesta za odmor treba da odišu smirenim tonom koji će vam pomoći da lakše utonete u san. Mi vam preporučujemo da koristite pamučne i vunene prekrivače u pastelnim tonovima. Svakako, ako su za vas idealne jarke boje, onda je kompromis jedan od zidova u tamnijoj nijansi upotpunjen sa nekoliko dekorativnih detalja iz iste palete boja.

Kompletnu ponudu krovnih prozora možete pogledati OVDE!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *